Ervaart u problemen met onze webshop via Internet Explorer? Via andere browsers zoals Google Chrome functioneert deze beter!

VERTEX 2 MAAL WERELDKAMPIOEN

12 Oct 2018
durch richard Goudriaan

Vertex twee maal enduro wereldkampioen met Alex Salvini en Matt Phillips

De HM Honda Zanardo team nam de eerste plaats in de 2e enduro wereldkampioenschappen in het weekend te St Flour, Frankrijk. Hier werden de zeven finalerondes gereden met rijder Alex Salvini, welke de eerste kampioenstitel op zaterdag wist veilig te stellen. Met een ongelofelijke opkomst van 15.000 toeschouwers was hij de man van de dag.

Salvini, een voormalig motocross racer die de overstap maakte naar Enduro 3 jaar geleden en tekende bij HM Honda machine dit seizoen, had een fenomenaal jaar met zijn 28 jaren jong. De niet te stoppen Italiaan pakte 9 maal de overwinning waarvan 3 double wins, geen van zijn races waren buiten het podium voor HM Honda.

HM Honda, ondersteund door VERTEX PISTONS, won de e2 klasse opnieuw, na de twee winsten in 2007 en 2010 bij de onvergetelijke kampioen Mika Ahola. De combinatie tussen Salvini en de Honda CRE F450R. Gaven de eerste Italiaanse Enduro wereldkampioen sins 2000.

De woorden van de nieuwe wereldkampioen zijn alsvolgt:” het was een lange race naar de titel, en wanneer op de laatste zaterdag de regen kwam werd alles anders. Op vrijdag ging ik onderuit waarop ik de verloren seconden moest goedmaken, maar voor zaterdag was mijn hoofddoel het finishen in de top drie en niet te hard te pushen. Vanaf de tweede ronde in de race met de regen wist ik het gemakkelijk te halen en haalde de winst naar binnen. Het Honda Zanardo team is geweldig geweest in iedere races waar ze altijd super voorbereid waren met een geweldige dosis motivatie.”

Matt Philips verzekerde Team Huqvarna Monster Energy CH Racing veel te vieren te hebben bij de laatste rondes van de 2013 Enduro Wereld Kampioenschappen. De jonge Australiër wist de winnende tintjes aan zijn geweldige seizoen te geven, ondersteund door VERTEX PISTONS, claimde ze de Enduro Junior Wereld Kampioenschaps title. In zijn eerste jaar in de wereldkampioenschappen wist Matt 7 dagen achter elkaar te winnen en daarmee ver boven de rest uit te steken.

Wil jij ook met de topkwaliteit van Vertex rijden, kijk dan in ons AANBOD.